Vila-real impulsa la primera programació gastronòmica estable per a la promoció del Mercat

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real segueix apostant per un dels elements més representatius del comerç local

Diaridelaplana.com - 30/10/2017

El Mercat Central, situat al cor de la ciutat, compta des d'aquest dissabte amb una programació gastronòmica estable i gratuïta oberta al públic per a promocionar i dinamitzar el recinte i donar a conéixer els avantatges del producte fresc i de proximitat. El calendari d'activitats comptarà amb la participació de diferents associacions i entitats de la ciutat. 

La programació gastronòmica inclou tot tipus d'esdeveniments com tallers de cuina, showcookings i degustacions amb productes adquirits en el recinte, "amb l'objectiu que els assistents aprenguen nous trucs i receptes saludables i que després s'animen a passar per les parades i compren els ingredients per a elaborar els plats a casa", explica el regidor d'Economia, Xavier Ochando. El regidor recorda que l'estratègia de modernització i actualització del Mercat Central per atraure nous clients també passa per comptar amb eines adaptades als nous temps, amb una pàgina web que començarà a funcionar en breu i que enviarà els productes a domicili amb la màxima brevetat.

Ochando ha agraït el patrocini de Porcelanosa, que "s'ha implicat donant una cuina mòbil que permetrà realitzar tot tipus d'exhibicions culinàries tant dins del mercat, envoltats de les parades, com a l'exterior". Un element que aprofitaran els 10 alumnes que es formen en l'especialitat d'hostaleria, cuina i restauració de l'escola taller T'Avalem. La directora del projecte, Inma Enguidanos, destaca que "els participants -que una vegada finalitzen el curs es podran inserir en el mercat laboral- mostraran al públic el seu excel·lent treball amb aliments del mercat en tres sessions diferents: el 9 i 30 de novembre i el 20 de desembre". En elles elaboraran plats amb arròs, rebosteria salada i a l'última, dolços nadalencs. "Esperem que la gent s'anime a venir, a comprar al mercat i veure com treballen aquests joves, que a més els donaran la recepta impresa perquè l'aprofiten amb tranquil·litat a casa", indica.

L'Associació Gastronòmica Cultural de Vila-real i de l'Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera de Vila-real també col·laboraran a la programació. Els seus representants, Ximo Abril i Francisco Navarro, asseguren que "és un orgull col·laborar en la promoció del nostre mercat". Cada associació oferirà showcookings de cuina de mercat a càrrec d'especialistes que "treballaran amb productes ja no de quilòmetre, sinó de metre 0".

La dietista i nutricionista Sheila Llop, explica que "el projecte pretén recuperar un grup de la població que acudeix als supermercats, als qui mostrarem que hi ha plataformes noves a través de les quals adquirir productes locals i de temporada, perquè la salut comença i la cuina". "A més del taller d'aperitius saludables de demà, pròximament elaborarem Olla de la Plana, però adaptada als estàndards nutricionals i també crearem un menú de Nadal saborós i equilibrat", afegeix.

El representant de l'Associació de Comerciants del Mercat Central, Toni Cuartero, convida els interessats a "visitar el mercat i conéixer tot el que oferim, producte de primera qualitat, proximitat i bon servei als clients". En aquest sentit, Ochando anima tots els veïns a "recuperar aquest espai tan nostre, al voltant del qual s'ha desenvolupat la vida al nostre poble durant molts anys i a fer del Mercat Central un referent cultural i del comerç local".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets