L'experičncia escčnica de Juli Mira apadrina la 20a edició de Cineculpable

Vila-real - El culpable que l'engranatge del vintč aniversari del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real tire a rodar té nom propi: Juli Mira

Diaridelaplana.com - 08/11/2017

L'actor alcoià amb una ampla trajectòria en teatre, cinema, televisió i doblatge i conegut per papers com el de Blasco Ibáñez en el telefilm Cartas de Sorolla es posarà les emblemàtiques manilles i apadrinarà una de les edicions més especials del certamen, que ja ha seleccionat els 36 curtmetratges que projectarà del 20 al 23 de novembre en el Auditori.

Trenta-sis obres -26 en la Secció Oficial i 10 en la Secció Provincial- d'entre les 526 dels cinc continents rebudes enguany, que passaran a formar part de la història de Cineculpable i que aspiren a coronar el palmarès que es donarà a conéixer en la gala del 24 de novembre.

"Accepte el grau de culpabilitat amb totes les conseqüències", ha assenyalat entre riures Juli Mira durant la seua visita aquest dimarts a Vila-real, acompanyat per la regidora de Joventut, Gemma Gil, i la coordinadora de Cineculpable, Sonia de la Vega. "És un honor comptar amb un Culpable tan entranyable", han destacat. Entranyable i amb vincles culpables, ja que Mira va ser un dels protagonistes del reconegut curtmetratge Última sessió, de l'onder Natxo Fuentes, projectat en l'edició de 2014 del festival vila-realenc.

El veterà actor Juli Mira (Alcoi, 1949), apadrinarà una edició de Cineculpable que a més de per el 20º aniversari destaca pel seu rècord en participació: 526 obres rebudes de 30 països -un 10% més que l'any passat- i que repartirà 7.800 euros en premis en set categories.

Mira és un dels intèrprets més reconeguts del panorama catalonoparlant. Destaca per haver donat vida a personatges il·lustres com Blasco Ibáñez (Cartas de Sorolla, RTVV) o els seus papers per a la gran pantalla: Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt; El mar, d'Agustín Villaronga; La isla del holandés, de Sigfrid Monleón; Les veus de la nit, de Salvador García; o Ens veiem demà, de Xavier Berraondo. En televisió destaquen les seues interpretacions en sèries com Hospital Central o Cuéntame i els seus múltiples treballs per a Canal 9 (Herència de Sang; A flor de pell; Les moreres; Negocis de Família) i TV3 (Porca Misèria; Ventdelplà).

Actualment treballa en un projecte per a la nova televisió valenciana que prefereix guardar. Sí s'ha referit a la situació actual del sector audiovisual valencià que -ha dit- "sempre està partint de zero, com ara. Esperem que puguem arribar a algun punt". També ha mencionat com ajuden a aquest sector propostes com Cineculpable: "Són imprescindibles. Festivals com aquest poden salvar la inquietud de fer coses culturalment importants", ha conclós.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets