Vila-real implica una desena d'entitats musicals en la festa de Santa Cecília

Vila-real - L'ajuntament celebrarà la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics amb una jornada especial en la qual s'han implicat una desena d'entitats musicals

Diaridelaplana.com - 15/11/2017

"Aquesta festa forma part de les nostres arrels, de la nostra tradició musical, i per això les entitats musicals de Vila-real la celebren d'una manera especial", assenyala el regidor de Tradicions, Santi Cortells. L'edil ha presentat la programació preparada per a commemorar aquesta data acompanyat per la presidenta de la Coral Sant Jaume, Amparo Peña, i pel president de l'Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, Juan Carlos Torres.

La celebració de Santa Cecília tindrà lloc diumenge que ve, tot i que el dia de la patrona dels músics es commemora oficialment el 22 de novembre. La jornada començarà a les 8.00 hores, amb una diana pels carrers de Vila-real, a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la Unió Musical La Lira. A les 10.30 hores, autoritats, associacions i veïns es reuniran a la plaça de la Vila per acudir a Els XIII, on arreplegaran la imatge de Santa Cecília i l'acompanyaran fins a la basílica. Mitja hora més tard, s'oferirà la santa missa en honor a la patrona dels músics, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume, sota la direcció d'Alfredo Sanz, i l'Orquestra Supramúsica, dirigida per Pepe Gil i amb Maria Isabel Casalta a l'òrgan. En finalitzar la cerimònia, el Grup de Danses l'Anguilla farà una mostra dels seus balls i tot seguit començarà la processó de retorn cap a Els XIII, on romandrà la imatge, i se servirà un vi d'honor. 

"Com cada any, comptem amb entitats molt implicades en una data tan assenyalada, ja que a la cita no faltaran, a més de les associacions ja nomenades, l'Agrupació Musical Virgen de Gracia, la Associació Cultural Rondalla Francesc Tàrrega, el Conservatori Mestre Goterris o el Grup de Danses el Raval, que participen i col·laboren en l'organització de l'acte", destaca Cortells. "Els músics són molt importants per a la nostra ciutat i per això volem seguir amb una tradició tan arrelada que, a més, es commemora en moltes altres cultures, per recordar la màrtir que en el segle III va ser obligada a renegar de la seua fe i va morir cantant, convertint-se així en la patrona dels músics", assegura l'edil de Tradicions.

Per la seua banda, Amparo Peña agraeix "que se seguisca treballant per mantenir aquesta festa tan arrelada perquè les associacions ens agermanem i fem el que més ens agrada fer, ja que és una celebració que vivim amb molta il·lusió". "El dia de Santa Cecília no és simplement la celebració d'un acte religiós, els músics participem per a fer d'aquesta una festa més notòria, si cap, i així s'ha aconseguit generar un ambient inigualable quan arriba aquest dia, en el qual els costums i tradicions de la nostra ciutat estan a l'ambient", afegeix Juan Carlos Torres, "per això esperem que molts veïns ens acompanyen aquest dia i que gaudisquen com nosaltres".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets