Vila-real tanca el primer trimestre de l'any amb estabilitat pressupostāria

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real ha complit en el primer trimestre de l'any totes les regles d'estabilitat pressupostāria imposades pel Govern central, fixant el període mitjā de pagament en 29,3 dies

Diaridelaplana.com - 25/05/2018

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha donat compte dels informes tècnics que avalen l'estabilitat que, assenyala, ha sigut possible gràcies al pla d'ajust de finals d'any i a la decisió de prorrogar els pressupostos municipals de 2017. 

"Les tremendes dificultats en les quals ens han col·locat contínuament les sentències, resolucions i empastres de l'urbanisme del Partit Popular, ens han portat a incomplir les normes fixades pel Govern de Mariano Rajoy, que tenen a les administracions locals pràcticament intervingudes. Però hui, per fi, tenim una bona notícia i és que, gràcies al pla d'ajust que vam aplicar a finals d'any, renunciant a projectes com el carril bici i reduint al màxim les despeses de les regidories, en el primer trimestre de 2018 complim totes les regles de l'estabilitat pressupostària", argumenta Benlloch. "Hui es confirma també que no aprovar el pressupost a finals d'any i mantenir prorrogats els comptes de 2017 ha sigut una bona decisió, perquè ha permès retornar els comptes municipals a la senda de l'equilibri", agrega. 

En concret, l'Ajuntament de Vila-real compleix la regla de despesa, l'estabilitat pressupostària, el període mitjà de pagament -que se situa per primera vegada per sota dels 30 dies que marca la llei- i el nivell de deute, que es va tancar en un 47% a falta d'incorporar el préstec per al pagament dels 4,3 milions d'euros en resolucions urbanístiques dels governs anteriors a 2011. Una vegada incorporat aquest préstec, el nivell d'endeutament se situarà al voltant del 53%, "encara molt per baix del límit del 75% que suposaria rendir comptes de totes les decisions al Govern, amb les dificultats que podria suposar per als ciutadans".

L'objectiu de l'equip de govern és mantenir aquesta línia la resta de l'any i de la legislatura, "si les sentències derivades de la gestió urbanística del PP no tornen a sacsejar els comptes locals". "Complir amb l'estabilitat és important perquè, si no complim aquestes regles, el Govern central no ens permet portar endavant iniciatives molt interessants per a la ciutat i en les quals hem posat moltes il·lusions, com la creació d'un consorci esportiu amb Borriana, la creació de l'empresa mixta de l'aigua, que recuperaria d'alguna manera el poder públicssobre un dels béns més preuats, o la creació d'una empresa mixta per a gestionar el transport públic en la ciutat d'una manera potent", detalla l'alcalde de Vila-real.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets