Economia gestionarÓ 6 milions d'euros per a seguir lluitant contra l┤atur

Vila-real - La Regidoria d'Economia gestionarÓ enguany al voltant de sis milions d'euros, que serviran per a seguir lluitant contra la desocupaciˇ, millorar la formaciˇ dels ve´ns i generar economia de la mÓ de la societat civil

Diaridelaplana.com - 21/06/2018

El regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha desgranat hui els pressupostos del seu departament, que preveu superar les xifres de l'any passat. "Si el 2017 va ser un any històric, aquest 2018 ens superem, gràcies a la consecució de noves ajudes de diferents administracions, que ens permeten arribar als sis milions d'euros, la qual cosa suposa un 13% del pressupost municipal", detalla.

En concret, la Regidoria compta amb una partida d'1,5 milions d'euros, als quals se sumen ja prop de 4,5 milions que arriben des del Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana, principalment. "La lluita contra l'atur i la generació d'economia local són dues cares de la mateixa moneda. Des de l'Administració més pròxima als veïns som proactius per a contribuir a millorar la situació dels ciutadans, a través d'accions xicotetes, però potents", assegura. "Hem passat dels 6.250 aturats el 2011 als 3.657 d'ara, amb una reducció del 10,6% interanual i un percentatge d'atur del 15,21%, xifres molt positives però darrere de les quals hi ha persones i mentre hi haja un sol aturat, no deixarem d'esforçar-nos", matisa. Malgrat això, Vila-real és, per segon mes consecutiu, la ciutat major de 40.000 habitants de la Comunitat amb menor taxa d'atur. 

El suport al comerç, amb un conveni de 20.000 euros amb Ucovi o l'impuls de la Cita Urbana Musical i Solidària, o la col·laboració amb associacions com Adavi, la Cambra de Comerç (amb 30.000 euros més), Qualicer, el Pacte de la Ceràmica o Tots Units (54.000 euros) són altres de les inversions previstes en l'àrea d'Economia. A més, s'invertiran 77.000 euros en l'adequació de l'antiga Cambra Agrària per a fer-la més accessible. 

"L'emprenedoria és un altre dels punts en els quals focalitzem el nostre treball i seguirem contribuint a la creació de cursos que, a través del portal ARA Treball, han arribat a 700 persones", indica Ochando, que destaca també el paper de la Llançadora d'Ocupació. "Són xicotetes accions però potents que ens permetran seguir el camí iniciat per a fer de la nostra ciutat un referent en l'eixida de la crisi, amb nous projectes per a generar economia, lluitar contra l'atur i apostar pels nostres veïns", conclou Ochando.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets