Vila-real destina 4,2 milions d'euros a la cultura i l'educació

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real compta en el seu pressupost amb al voltant de 4,2 milions d'euros, que es destinaran de manera íntegra a les regidories de Cultura, Universitats i Educació

Diaridelaplana.com - 03/07/2018

L'edil responsable, Eduardo Pérez, explica que "malgrat les dificultats que trobem a causa de la hipoteca urbanística del PP, que cada any ens deixa sentències milionàries que impacten en el pressupost, hem aconseguit fer autèntica enginyeria financera i jurídica per a aprovar la partida econòmica que regirà ambdues regidories al llarg de tot aquest 2018 i que donarà resposta als veïns". 

La Regidoria de Cultura, que inclou les àrees de Museus, Arxiu i Biblioteques, compta amb 2,1 milions i mantindrà "una estructura similar a la d'altres anys, gràcies a què hem fet un gran esforç per a mantenir la idea de ciutat cultural que volem". En total la programació cultural comptarà amb mig milió d'euros, que serviran per a convocar els festivals de referència de la ciutat, com són els de màgia, teatre, dansa o jazz, als quals se suma la intensa activitat que es reparteix al llarg de l'any. "No ens oblidem de l'Abonament i de totes les ajudes que proporcionem a grups i associacions de la ciutat, ja que comptem amb un teixit cultural molt ric i creatiu, amb nombrosos artistes que necessiten del nostre suport i als quals tenim en compte, una vegada més, en aquest pressupost", indica. A més, aquesta dotació pressupostària té en compte les despeses de l'equip tècnic de l'Auditori i també la contractació d'empreses locals que "ajuden al bon funcionament de la Regidoria i al fet que la cultura arribe a tothom". 

Per la seua banda, l'àrea d'Universitats comptarà amb 200.000 euros per a "mantenir la idea de Vila-real com a ciutat universitària, amb la seu de la Plana de l'UJI, la UNED, UOC, les càtedres de mediació i d'innovació ceràmica, la qual cosa suposa un important esforç per a mantenir aquesta categoria". En l'àmbit de l'Educació, l'Ajuntament compta amb un muntant global d'1,9 milions d'euros. Destaquen, dins de la partida, els 100.000 euros per al manteniment de centres educatius, on cada any es realitzen una mitjana de 700 actuacions. També s'estan ultimant les ajudes al bo infantil per als centres d'educació infantil de 0 a 3 anys. "A Vila-real tenim dos col·legis que ofereixen de manera experimental formació a partir dels dos anys, al costat del Solet, una oferta pública que és insuficient per a tots i per açò hem creat aquestes ajudes per a subvencionar l'estada dels xiquets que ho necessiten en centres privats", apunta. També s'ha fet un important esforç en matèria de neteja, duplicant el pressupost per a les empreses concessionàries del servei fins als 800.000 euros. 

"L'educació i la cultura són matèries sensibles i exigeixen un esforç que esperem que els ciutadans sàpien apreciar", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets