La Cita Urbana Musical SolidÓria acomiada la primera ediciˇ amb 75 actuacions i 9.000 assistents

Vila-real - Va comenšar al desembre de 2016 com la pionera Ruta del Vermut i desprÚs de sis mesos en funcionament es va convertir en un autŔntic referent a nivell social i econ˛mic

Diaridelaplana.com - 06/07/2018

El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l'esdeveniment, Javier López i David Simó, han fet balanç d'aquest primer any al complet. "La Ruta del Vermut i el Tardeo va ser una revolució i l'edició que ara tanquem, que s'ha celebrat entre el setembre i aquest mes de juny, ha suposat la guinda per a un projecte que va nàixer amb la vocació de crear un nou espai per a l'oci alternatiu en família i generar economia local -especialment en l'hostaleria i el comerç, en els carrers de la ciutat-, sense oblidar la solidaritat, que forma part del nostre ADN", explica Ochando. 

Les dades són clares: s'ha passat de sis a 10 mesos de durada i enfront de les 51 actuacions oferides en la Ruta del Vermut, la Cita Urbana ha programat 75. També s'ha passat de 16 a 30 grups locals convidats i s'ha contribuït a una desena de causes solidàries, front a les sis de la primera convocatòria.

Per la seua banda, Javier López assegura que "el preu total de contractacions ha passat de 9.000 a 18.000 euros i el públic ha augmentat de 6.000 a 9.000 persones". "L'impacte ha sigut tal que se'ns ha demanat col·laborar amb altres associacions en grans esdeveniments", indica, "com Ucovi, per a la Fashion Night o la campanya de Nadal i Reis d'Economia i fa poc vam ajudar a Conquistando Escalones amb la primera Holi Colors Inclusiva". També s'han organitzat diversos tardeos durant les festes de maig i està previst que el retorn de la Cita Urbana Musical Solidària es produïsca també durant els festejos en honor a la Mare de Déu de Gràcia, al setembre. 

D'altra banda, David Simó afirma que "s'han tocat tots els estils musicals, des del rock fins al flamenc, passant per una gran varietat" i "han participat grups locals, però també amb formacions i artistes arribats fins i tot des de Londres o Galícia". Així, destaca que el dissabte es va celebrar l'última actuació de la temporada, que va servir per a donar la benvinguda a l'estiu, en la qual van estar presents totes les associacions amb les quals s'ha col·laborat al llarg de tot l'any, com són Creu Roja, Conquistando Escalones, Casda, Aspanion, SOS Manada, Huellas Callejeras, Afervil, Pankara, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Aludme i Ucovi. 

"A la vista està el fort impacte que ha tingut a nivell social i econòmic que, fins i tot, ha fet que des d'altres municipis s'impulsen iniciatives semblants", apunta Ochando. "Una dinamització que arriba a diferents sectors i que ens omple d'orgull, per la qual cosa ja s'està preparant una nova campanya que tornarà després de l'estiu", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets