Benlloch i Puig fan balanç dels tres anys de govern

Vila-real - L'alcalde José Benlloch i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han mantingut una reunió per a fer balanç dels tres anys de legislatura, en la qual han posat de manifest la notable evolució de la ciutat, que ha passat a convertir-se per tercer mes consecutiu en el municipi de més de 40.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana amb menor taxa d'atur

Diaridelaplana.com - 19/07/2018

"És indubtable que devem aquest assoliment a l'ajuda que ara sí que ens brinda la Generalitat, a diferència de l'anterior govern del PP", explica Benlloch, que assegura que "a banda de fer balanç i posar en relleu les actuacions i avanços realitzats fins al moment, també ha servit per a posar sobre la taula qüestiones pendents que són realment necessàries per a la ciutat i de les quals el president ha pres nota".

En aquest sentit, el primer edil es mostra satisfet per la posada en marxa, per primera vegada en la història, del Fons de Cooperació Local, que "ajuda tots els ajuntaments i que a Vila-real suposa una injecció de 332.000 euros". "Hem passat d'una Generalitat que ens ha arribat a deure fins a nou milions d'euros, a una altra que no ens deu res i col·labora en tot el que pot", indica.

En el balanç també s'han tingut en compte els avanços en el projecte de l'aulari infantil del CEIP Carles Sarthou, el projecte del qual es va presentar ahir i que compta amb el compromís de la Generalitat que es podrà licitar al setembre. A més, s'han repassat els projectes inclosos en el Pla Edificant, amb prop de dos milions d'euros.

Benlloch també ha agraït la pròxima arribada de l'EOI a Vila-real amb una seu pròpia, els plans d'ocupació, que "han fet que passem de 395 treballadors municipals a 578 gràcies a les ajudes rebudes, que suposen actualment al voltant de cinc milions d'euros i que han sigut fonamentals per a Vila-real, per la qual cosa seguirem amb el mateix esforç inversor". Així mateix, destaca la rúbrica formalitzada ahir per a l'arribada d'ajudes per a la rehabilitació del Gran Casino i teatre Tagoba i l'increment de recursos en l'àmbit dels Serveis Socials, encara que el primer edil ha traslladat la seua preocupació per la necessitat de reforçar les plantilles per a donar resposta a les noves competències adquirides i li ha explicat els nous projectes en marxa.

"Al marge dels agraïments i del balanç positiu, s'han posat sobre la taula algunes reivindicacions importants per a la ciutat", explica. S'ha tractat la possibilitat d'ampliar el conveni a 10 anys per a gestionar la residència i les aules del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE), en col·laboració amb l'UJI. En l'àmbit de l'habitatge social Benlloch ha recordat que s'han reservat 250.000 euros i s'espera que la Generalitat complete la partida fins a arribar als 500.000.

També s'ha posat de manifest la necessitat de recuperar el servei de metge/metgessa de família en el Centre de Salut Torrehermosa i, segons el primer edil, "Puig veu totalment factible aquesta possibilitat, per la qual cosa tot apunta al fet que la petició anirà endavant". La ronda Sud-oest és un altre dels punts que s'han tractat. "El projecte està acabat i a l'oficina de supervisió de projectes de la Generalitat, per la qual cosa esperem el vistiplau perquè l'obra isca a licitació enguany", afirma.

No obstant açò, Benlloch assenyala que "la principal preocupació que li he traslladat és el tema de l'urbanisme i dels empastres del PP, una cosa que només es pot solucionar si es trau avant la modificació puntual del PGOU que està pendent per a donar resposta als propietaris".

Finalment, es reivindicarà davant el ministre de Foment, José Luis Ábalos, el pas subterrani de l'estació, la millora de la rotonda nord i la creació d'una nova comissaria de la Policia Nacional. "Encara que estic molt satisfet amb la trobada, ens queda molt de treball per davant", conclou el primer edil.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets