El Mes de la Sostenibilitat fomenta l'ús de productes locals i agroecolňgics

Vila-real - La programació del Mes de la Sostenibilitat continua avançant amb noves activitats en agenda, entre aquestes, una de les més noves en aquesta 14a edició, com és la jornada Consum Local, Consum de Temporada

Diaridelaplana.com - 26/10/2018

L'objectiu d'aquesta sessió, tal com ha explicat el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, és promoure el consum de productes locals, de temporada i agroecològics, a través de les xarrades que oferiran diferents experts, que parlaran sobre el benefici d'aquesta pràctica. Així mateix, els ponents tractaran l'impacte positiu que des del municipalisme es pot generar amb la compra pública alimentària orientada a afavorir els canals curts de distribució. A més, s'abordarà el procés cap als menjadors escolars sostenibles i saludables. 

La jornada començarà a les 10.00 hores, amb la conferència inaugural titulada "Suma't al canvi: consumeix local, consumeix de temporada, consumeix agroecològic", a càrrec de la catedràtica d'Enginyeria Agrònoma de la Universitat Politècnica de València (UPV) i presidenta de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), Lola Raigón. Seguirà la xarrada de l'especialista en polítiques alimentàries de la UPV, Lidia García-García, titulada "Oportunitats del municipalisme en el foment de l'economia local. La compra pública alimentària orientada a afavorir els canals curts de distribució".

Tot seguit s'oferirà un esmorzar saludable i sostenible, a càrrec de Biomenuvalencia i a les 12.00 hores hi haurà una nova conferència, titulada "El poder transformador dels menjadors escolars: panoràmica actual dels menjadors escolars al País Valencià", a càrrec de la coordinadora de la delegació de València de Justícia Alimentària, Marta Ribó Herrero. Finalitzarà la jornada una taula redona sota el títol "Caminant cap a uns menjadors escolars més sostenibles i saludables", que comptarà amb Fèlix  Segarra, gerent de l'empresa Cuinatur; Sheila Llop, dietista i nutricionista; Paco Usó, gerent de Supernaranjas, i amb un representant de l'AMPA.

Els més menuts també disposaran durant tot el matí en el mateix recinte de tallers infantils, com el taller de l'arc de Sant Martí dels aliments (a partir de les 10.00 hores) a càrrec de Cúrcuma Agroecología, i el de cuina titulat Mini xefs saludables (a partir de les 12.00 hores), a càrrec de Biomenuvalencia

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets